Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode. Het heeft niet alleen een stabiliserende werking op gewrichten, maar stimuleert en ondersteunt ook de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie. Actief & Balans werkt met het merk CureTape, een elastische tape van hoogwaardige kwaliteit. Medical Taping ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken.

Effecten in het kort

  • Activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer
  • Verbetering spierfunctie
  • Ondersteuning gewrichtsfunctie
  • Pijndemping
  • Neurofysiologische en segmentale beïnvloeding

Hoe werkt Medical Taping?

Medical Taping komt qua elasticiteit overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid.

Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De tape kan meerdere dagen blijven zitten, waardoor je kunt spreken van een unieke 24-uurs behandeling.

Behandelmogelijkheden

Er is een groot scala aan behandelmogelijkheden. Medical Taping kan bijvoorbeeld een oplossing bieden bij rug- en schouderklachten, bij knie- en kuitklachten en ook bij overbelastingsklachten (zoals de tenniselleboog).

Hieronder een greep uit de behandelmogelijkheden:

  • Armen: golfarm, tennisarm, skiduim, carpaal tunnel syndroom
  • Benen: knieklachten, zweepslag, hamstringblessure, enkelinstabiliteit, Osgood Schlatter, hielspoor, peesplaatklachten.
  • Torso: schouderklachten. lage rugklachten, gekneusde rib, nekklachten
  • Bijzondere toepassingen: hooikoorts, COPD, littekens

Hoe verloopt een Medical Taping-behandeling?

I.v.m. het plakken van de tape kom je gedoucht naar de behandeling. Doe geen bodylotion of vettigheid op de huid, voorafgaand aan het zetten van de tape.
De tape kan meerdere dagen blijven zitten. Bij normale activiteiten gemiddeld zo’n 4 dagen. Tijdens het dragen van de tape, kan er ook gewoon gedoucht worden.
Het is mogelijk de tape-behandeling meermalen te herhalen.

In sommige gevallen is tapen niet verstandig. Lees goed wanneer geen Medical Taping kan plaatsvinden.

U bent hier: Home » Medical Taping