Ontspanningsmassage

Heb jij behoefte aan een welverdiende ontspannende massage? Even rust en tijd voor jezelf nodig?

Maak dan een afspraak voor ontspanningsmassage. Sinds kort is bij Actief & Balans naast de meer stevige sportmassage-behandelingen ook ontspanningsmassage mogelijk.

Effecten

Uit onderzoek blijkt dat een ontspannende massage een vermindering geeft van het stresshormoon cortisol en een verhoging van het ontspanningshormoon oxytocine.

Een algeheel ontspannende massage kan worden gegeven als er spanning in het lichaam is opgebouwd als gevolg van lichamelijke of geestelijke stress.
Een lokale ontspannende massage kan worden gegeven als bijv. de onderrug vermoeid is na een paar dagen klussen.

Behandelmogelijkheden

Een ontspanningsmassage van je gehele lichaam duurt 1 uur en bestaat uit massage van de rug, schouders, nek, de armen en handen, benen en voeten en je gezicht. Uiteraard kun je aangeven waarop jij graag wil dat het accent wordt gelegd.

Hoe verloopt een behandeling?

I.v.m. de hygiëne kom je gedoucht naar de behandeling.
Na het voorgesprek ga je in onderkleding op de massagebank liggen. Een royaal aantal handdoeken wordt over jouw gehele lichaam gelegd. Er is desgewenst een ontspanningsmuziekje aanwezig.

Tijdens de behandeling wordt niet gesproken. Het doel is namelijk dat je tot je zelf komt, zodat je na de behandeling ontspannen de praktijk verlaat.

In sommige gevallen mag er geen massage worden toegepast. Lees wanneer er geen massage kan worden toegepast.

U bent hier: Home » Ontspanningsmassage