Sportmassage

Sportmassage werkt preventief en bevordert je herstel

Tijdens het sporten, bewegen en werken worden je spiergroepen intensief gebruikt en soms overbelast. Sportmassage is een stevige en effectieve behandelmethode. De meeste mensen in mijn praktijk komen 1 keer per 3 à 4 weken voor een behandeling. Zo houd je je lichaam gezond, je spieren soepel en voorkom je blessures/klachten.

Doel en resultaten

Het primaire doel van sportmassage is het voorkomen van blessures en klachten. Door massage worden verklevingen (verhardingen in spieren) losgemaakt en worden afvalstoffen (sneller) afgevoerd. De doorbloeding en stofwisseling in je spieren verbetert. Je zult minder spierpijn/spierstijfheid ervaren.

Door sportmassage herstellen je spieren sneller en normaliseert de spierspanning. Je zult minder last hebben van spierpijn/-moeheid. Je voelt je fitter en je (sport-)prestaties kunnen verbeteren!

Voor sporters en niet-sporters

Sportmassage is bedoeld voor sporters, maar zeker ook voor niet-sporters. Naast sportspecifieke behandelingen, behandel ik ook veel mensen met (werk-/stressgerelateerde) klachten zoals rug-, schouder- en nekklachten.

Massage-behandelingen

Elke keer wordt de behandeling aangepast op wat jij nodig hebt. Een (sport-)massage-behandeling duurt naar keuze 30 of 60 minuten. De 1e afspraak bestaat uit een vraaggesprek, diverse onderzoeken/testen en het behandelplan. Uiteraard volgt een massage-behandeling.

Massage-mogelijkheden

Voorzijde benen (bovenbeen, knie, onderbeen, enkel, voet), Achterzijde benen (bilspier, hamstrings, kuitspieren, achillespees), Rug-, schouder- en nekspieren, Armen/handen en vingers. Uiteraard zijn ook combinaties mogelijk.


Hoe verloopt een behandeling?

In verband met de hygiëne kom je gedoucht naar de behandeling. Handdoeken zijn aanwezig. Na even met elkaar gesproken te hebben, neem je plaats op de massagebank. Er wordt duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren. Tijdens de behandeling mag je praten, maar het is ook mogelijk om de massage in stilte te ondergaan. Met gebruik van een hoogwaardige sportmassage-lotion, worden je spieren d.m.v. diverse technieken losgemaakt.

Na afloop van de massage, krijg je een glas water en heb je rustig de tijd om bij te komen en terug te keren in het hier-en-nu.

In sommige gevallen mag er geen massage worden toegepast. Lees wanneer geen massage kan plaatsvinden. Naast massagebehandelingen kunnen ook kracht-, mobiliteits- en/of rekoefeningen effectief voor jou zijn. Lees hierover meer onder Sportzorgmasseur.

“Een professionele wijze van behandelen, waardoor mijn lichaam soepel(er) aanvoelt. Door het goed losmaken, verkleint sportmassage de kans op blessures. Regelmatig een sportmassage van jou doet wonderen.”

Ervaring van een tevreden klant.
U bent hier: Home » Sportmassage