Sportzorgmasseur

De (sport-)zorgoplossing voor jou!

Heb je een acute of een reeds bestaande blessure/klacht? Wil je blessures zoveel mogelijk voorkomen? Dan ben je bij de sportzorgmasseur aan het juiste adres. Voor sporters en niet-sporters!

Vanaf juni 2018 ben ik gecertificeerd sportzorgmasseur, een stapje hoger in de keten dan de sportmasseur. De kerntaak van de sportzorgmasseur is het voorkomen van klachten/blessures & het handelen bij en na klachten/blessures. De sportzorgmasseur werkt in de sport(zorg)keten samen met verschillende deskundigen zoals de sportarts, (sport-)fysiotherapeut en (sport-)podoloog, zodat bij meer complexe klachten je tijdig wordt doorverwezen naar een andere expert. In de regio Meppel en Zuidwolde heb ik samenwerkingsverbanden met (sport-)zorgpartners gesloten.

Werkwijze van Remko

De sportzorgmasseur redeneert klinisch: welke factoren beïnvloeden de ervaren klacht? We starten met een vraaggesprek over jou en je klacht. Hierna volgen diverse onderzoeken en testen. Dit leidt tot een speciaal op jouw situatie afgestemd behandelplan.

Behandelmogelijkheden bij de sportzorgmasseur

Naast het geven van adviezen, verleent de sportzorgmasseur ook eerste hulp bij sportongelukken (bijv. wanneer je een enkel verzwikt of je een acute spierscheuring hebt). Bij een verhoogde spierspanning, wordt sportmassage ingezet. Zijn bepaalde spieren verzwakt of verkort, dan worden spierversterkende en spierverlengende oefeningen aan jou gegeven. Hoe zit het met jouw core stability? Hoe stabiel is jouw enkel? Stabiliteits-oefeningen helpen je om sterker te worden. De sportzorgmasseur zal indien nodig tapen of bandageren.

Hoe verloopt een behandeling?

In verband met de hygiëne kom je gedoucht naar de behandeling. Handdoeken zijn aanwezig. Tijdens de 1e afspraak (kennismakingsbehandeling) wordt gestart met een vraaggesprek. Vervolgens vinden diverse onderzoeken en testen plaats, om een goede werkconclusie (wat is er aan de hand?) te kunnen trekken. Er volgt een behandelplan. En we starten met de eerste behandeling. Bij de eerstvolgende behandeling(en) wordt de voortgang/vooruitgang bewaakt, geëvalueerd en waar nodig wordt je behandelplan gefinetuned.

In sommige gevallen mag er geen massage worden toegepast. Lees wanneer geen massage kan plaatsvinden.

“Ik kwam bij de sportzorgmasseur met klachten in de onderrug. Na een uitgebreid vraaggesprek en een inspectie, werd er uitgebreid onderzoek gedaan. De sportzorgmasseur onderzocht niet alleen mijn rug, maar hij keek breder. Uit diverse testen bleek dat ik een verminderde core stability had en o.a. verkorte hamstrings. Naast massage kreeg ik diverse oefeningen mee om mijn rompstabiliteit te versterken. En met een dynaband moest ik elke dag rekoefeningen van de hamstrings. Ik ben er blij mee, want het gaat nu veel beter met mij!”

Dit kan je van een sportzorgmasseur verwachten.

  • Een persoonlijk op jouw situatie afgestemd behandelplan;
  • Een groot scala aan behandelmogelijkheden: Dus niet alleen (sport-)massage, maar ook spierversterkende, spierverlengende en/of mobiliteitsoefeningen, stabiliteitstraining, adviezen, en/of tapen (medical taping) kunnen deel uitmaken van jouw behandelplan;
  • Een professionele en gedegen aanpak van jouw blessure of klacht;
  • Je krijgt tips en adviezen over blessurepreventie;
  • Optimale zorg, omdat er wordt samengewerkt met andere (sport-)zorgprofessionals;
  • De sportzorgmasseur is aangesloten bij de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS), waardoor bij enkele verzekeraars (deels) een vergoeding mogelijk is.

U bent hier: Home » Sportzorgmasseur