Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: bewegen is onlosmakelijk verbonden met je zelf goed voelen. Ook de gezondheidsraad geeft duidelijke richtlijnen over het bewegen.

Door het vele tv kijken, het kijken op social media/whatsapp, gecombineerd met ons oeverloze (vaak zinloze 🙂 ) denken, raakt ons mentale systeem tegenwoordig regelmatig wat overbelast. Hoevaak zijn we écht ‘in het NU’?

Ikzelf merk het ook, kijk ik teveel TV, kijk ik teveel op social media, zit ik wat teveel in ’t hoofd? Je raakt wat van jezelf verwijderd en je hersenen maken overuren. Zonde van de tijd eigenlijk, toch?

Korfballen, wandelen en bootcampen helpen mijzelf qua fysieke belasting goed, om in balans te blijven. Korfbal is mijn basissport, 2 keer in de week (training en competitie-wedstrijd). Bootcamp heb ik net weer frequenter opgepakt.

Doe ik wat minder frequent aan fysieke belasting, dan merk ik het meteen. 

HOE ZIT HET MET JOUW BEWEGING? En wat is het effect bij jou als je minder beweegt?

Wanneer je beweegt, zorg dan ook goed voor je lijf. Een behandeling kan je zeer goed helpen.


Tot gauw!