Medical Taping kan goed helpen bij hooikoortsklachten. Probeer het!

Ongeveer 20% van de mensen ervaart hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente (of soms al eerder) door het stuifmeel van bomen, grassen en planten.

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel. Maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam dan heel heftig.

Het afweermechanisme reageert sterk, met als gevolg bijvoorbeeld een loopneus, verstopte neus, niezen, jeukend verhemelte, benauwdheid of jeukende/branderige ogen.

Ook vermoeidheid is vaak een veelgehoord probleem.

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

De Medical tape wordt (meestal eenmalig) aangebracht op de borst en op de rug. De tape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en beïnvloedt de huid, het bindweefsel en het longgebied.

De tape kan 4-6 dagen blijven zitten. Je mag er mee douchen (tape mag nat worden). Mijn ervaring is dat vaak 1 keer tapen in een seizoen volstaat. Soms komt een 2e keer tapen voor.

Het werkt overigens niet bij iedereen. Maar het is ‘t proberen zeker waard. Ik heb al veel mensen gehad die door Medical Taping hooikoortsvrij zijn in het seizoen. De meeste mensen bij wie het werkt, komen elk jaar weer een keer tapen.

Niet geschoten is altijd mis. Laat je tapen zodra je de (eerste) klachten ervaart. Voorafgaand aan de behandeling leg ik je duidelijk en uitgebreid uit hoe het werkt en wat het doet. De kosten: 22 euro.

Een afspraak maak je snel en makkelijk via de Contactpagina.